Walla Kristalla

Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang, toeters & bellen) is niet meer weg te denken bij Spinvis. In november verscheen haar eerste solo-album : Walla Kristalla. En wat een weergaloos mooie plaat is dat geworden ! Maandenlang reisde ze, gewapend met audiorecorder, op de fiets, in een zeppelin of met onderzeeƫr naar alle windstreken. Om mensen te vragen hun dierbaarste kinderliedjes te zingen. Geen geschoolde zangers of zangeressen, maar gewone mensen. In keukens en kamers nam Saartje hun stemmen op. Daarna maakte ze er wondermooie muziek bij die ze zorgvuldig om de liedjes heen vouwde. (Ik heb een beetje geholpen, vandaar dat ik er zo trots op ben) Liedjes uit bijvoorbeeld China, Georgiƫ of Iran. Vaak breekbare, ontroerende stemmen die, een vol leven later, het liedje uit hun jeugd weer zingen. Voor kinderen zonder leeftijd.

Walla Kristalla komt uit bij Excelsior Recordings

Gepost door spinvis