Zaterdag 29 mei 2010

Eerst was er geloof ik de optocht door een magistraal zonovergoten Arnhem. Toen zeer goede gedichten gehoord van oa Pim te Bokkel. Toen was er de kranslegging op de plek waar binnenkort een standbeeld voor Johnny van Doorn zal komen. Toen gesoundcheckt. Toen geweldig diner laten smaken. Toen naar de zaal. Familie en vrienden gevonden. Toen een lawine van duizelingwekkend mooie optredens bijgewoond. A.Witte, Gerrit de Boer en Tommy Wieringa waren een daverende Donskoy. Hanco Kolk liet een zeer romantisch en ontroerend tekenverhaal ontstaan, muzikaal geïllustreerd door sensitieve cello van Saartje Van Camp. Hank The Knife & The Jets denderden, zoals altijd, genadeloos als een stoomwals en ultracool door hun set. Toegift meer dan terecht. Bernd Ebbo Visser was vreemd gevaarlijk, messcherp, dreigend, hoogst geconcentreerd.Erg indrukwekkend. Ingmar Heytze had reisangst overwonnen en zichzelf naar Arnhem gebracht. Gelukkig maar. Zijn optreden met Cor van Ingen op basgitaar was een hoogtepunt. Toen las Frank Tazelaar het juryrapport voor. Toen wist ik niet goed hoe te kijken. Toen kreeg ik een heel mooie kijkdoos met daarin Johnny in een oneindig spiegel-universum. Toen las Tommy Wieringa mijn dankwoord voor. (en hoe !!, wat een virtuoze timing heeft die man toch, en wat een stem)) . Toen speelden we zelf wat liedjes (met sensuele Flamingo-dans van Sophie Kienhuis) Toen begon ik wel een beetje dronken te worden. Toen vertrok er een lampionoptocht naar Theater aan de Rijn. Daar met open mond naar dadaïstisch stemkunstenaar Jaap Blonk gekeken. Meer wijn gedronken. Toen stond daar opeens de band van Martin Fondse. Meanderend hout en metaal en onpeilbare melodieën die verre herinneringen oproepen. Spannende, zoekende muziek. Heel goede drummer ook. Martin had bewerkingen gemaakt van Astronaut en Mike Clark. Van trots nog meer wijn gedronken. Daarna weet ik niet meer zo goed. Wakker geworden in hotel. Naast mijn prachtige vrouw. Redelijk brak, maar knettervol inspiratie aan de nieuwe plaat begonnen.

Gepost door spinvis