Jubal 1

Tijdje terug ontving ik een mp3tje van Mark Bogert, arrangeur van DrumCorps Jubal uit Dordrecht. Het was een drumcorps-arrangement voor Mare Frigoris Wat een drumcorps precies is wist ik ook niet, maar dat bleek een muziekwereld op zich te zijn toen ik bij een repetitie ging kijken. Een drumcorps bestaat dus uit blazers, field-percussion en pit-percussion. Bij elkaar wel 50 mensen, of meer. De show die ze hadden gemaakt heette “Goochelaars en Geesten” Er wordt dus meer dan een jaar gerepeteerd voor een show van een minuut of tien. De drive die deze mensen hebben. Een glanzende,duizelingwekkend strakke koperkleurige machine. Wat een volume !! (wat een repetitie-discipline ook ,bij mij is iedereen altijd roken en/of smsen).Vanwege het thema had de “Colour Gard” goochelaars en geesten-kostuums. Het hoogtepunt in de drumcorps-scene is het Europees Kampioenschap. Dat was afgelopen weekend in Kerkrade.

Wat denk je ? Worden die gasten ook nog Europees Kampioen! . Hoera!
Zoals verwacht geen woord in de kwaliteitskranten, want hee, je weet toch.

Gepost door spinvis