World Of Water

In de zomer van 1980 was World of Water van New Musik wel eens op de radio. De eerste keer dat ik het hoorde vond ik het meteen vreselijk mooi. Prachtig. Vooral het tweede gedeelte. Na 1 minuut en 48 sec. wordt namelijk alleen het refrein nog herhaald. Reden voor de diskjockey om er dus na een minuut of twee meteen door heen te blaten en het nummer na 2:30 weg te draaien. Met woedend gebalde vuisten probeerde ik dan door dat geouwehoer heen te luisteren. Tussen de herhaalde refreinen zitten namelijk 6 lange maten die een dikke rode loper uitrollen voor het nieuwe refrein. Je zou die 6 maten kunnen inkorten. Misschien wel efficiƫnter. Maar dan werkt het niet meer. Bovendien moet het hele rondje 4 keer langskomen. Zodat de hemelse fluittonen op 2:31 en op 3:03 kunnen triomferen. Die twee momenten vormen de kern van dit prachtwerk. Voor de diskjockeys en zendercoƶrdinatoren is zulk een aandachtspanne misschien een beetje te hoog gegrepen, maar gelukkig is er youtube. Power to the People. Hang the DJ.

Gepost door spinvis