Kerk

De oudste muur van de Grote Kerk in Enschede is 800 jaar oud. Het orgel in de kerk is in 1892 door de firma Familie Van Dam in Leeuwarden gebouwd. Het was het grootste orgel van die orgelbouwer. Het heeft 39 registers, die verdeeld zijn over Hoofdwerk, Rugpositief, Bovenwerk en Pedaal. In 1953 heeft orgelmaker Flentrop de mechaniek gedeeltelijk vernieuwd en vijf registers vervangen. Op dat orgel speelde ik op 6 maart 2009 met 10 vingers en twee voeten een dramatisch pompeuze E-min-9 met alle registers open, rende weer naar beneden, waar Joost (foto) de hemels galmende tonen in de computer had gestopt. Het geloopte orgel was het begin van “In De Staat Van Narcose”. In dat lied zit de regel “neem dan godverdomme geen kind dan”. Ik heb de godverdomme weggelaten. Het was een goed concert

Gepost door spinvis