Vrijstaat O.

In de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende was er zondag 15 februari ter ere van Simon Vinkenoog een Love-Sit-In georganiseerd door Vrijstaat O. Een onderdeel van deze dag was een muzikale voordracht met gitaar,woord en gebaar door Simon en ondergetekende. Heel graag was ik veel langer gebleven, maar ’s avonds was er een voorstelling van KAMERMUZIEK in Eeklo, dus dat ging niet. ( Ook in Eeklo werd er zeer goed voor ons gekookt door de Baas van de Club zelve. Dat wordt nog afkikken als we in Nederland gaan spelen volgende maand) Die witte zaal van zilt hout daar aan het strand van Oostende. Ik zal duistere strategieën, toverspreuken en ragfijne intriges bedenken om daar weer terug te geraken.

Op zijn onnavolgbare webstek KERSVERS (elke dag even kijken, moet van de dokter) doet Simon verslag:

“Mensen, mensen, mensen, mannen, vrouwen, kinderen. Uiteraard Iwein, die ik ken van de Paulusfeesten in de jaren 80 (onder andere!), zag ik als eerste achterin de zaal bezig met vrienden en vriendinnen rond de voortreffelijke catering, dj/dichter Jan Ducheyne wist de hele middag de ambiance muzikaal juist te vatten; over de zwart-witte tegels waren tapijten rond en voor het podium gelegd met zitkussens daarvoor, bloemen in vazen, wierook, kaarsen – een erezitje van 4 of 5 stoelen rond een tafeltje, naast het podium, vlak achter de kassa, waar speciaal voor mij 1 ASBAK stond. Over de gehele breedte van de zaal – met magnifiek uitzicht door hoge glazen ramen op de Boulevard, met zijn flaneurs en (familie)skelters en honden met de bazen aan hun riem, en tenslotte wide screen de horizon boven de nu rustig deinende Noordzee, waar soms 1 schip (meestal een veerboot) te ontwaren viel – stonden zes rijen stoelen gegroepeerd”

(foto’s : MARçus)

Gepost door spinvis