ZinGeving

Woensdag 24 december. Kerstavond. Op de radio. Casa Luna Ons kaarslicht laten schijnen over heden,verleden,toekomst en wat niet al. U weet wel. Hijlco Span en ondergetekende. Maar niet alleen dat..

...we gaan een kerstlied maken !!

En U helpt mee. U gaat Zingeven. Het gaat als volgt : Vanaf kwart over twaalf (‘snachts natuurlijk) gaat u bellen naar 0800-1121. Als u “er door komt” geeft u, na een gezellig babbeltje met Hijlco, een zin door. Een zin van elf lettergrepen. Dat doen alle bellers namelijk. Zo hebben we aan het eind van het programma een flinke voorraad zinnen. Die worden po√ętisch hoogst verantwoord gerangschikt en als CasaLunaChristmasCarrol ten gehore gebracht. Dit is de eerste zin :

“IK HOOR EEN ENGEL ERGENS TUSSEN DE FLATS

Uw zin hoeft helemaal niets met flats of engelen te maken hebben, zolang de elf lettergrepen maar behouden blijven en het ritme van de zin een beetje intakt blijft, dat zingt lekkerder. Bijvoorbeeld :

“DE GANG IS DONKER, IN DE KEUKEN BRANDT LICHT

of

“IK BEN ALLEEN EN ZET DE RADIO AAN

of

“ALS DIKKE LEO ZEGT DAT NIEMAND HEM MAG

U begrijpt het. Wel bellen hoor. Anders zitten we daar maar. En anders even goede vrienden. 0800-1121 , Casa Luna, Radio 1, van 0.00 tot 2.00.

Gepost door spinvis