Weer Vrolijk

Inzake KamerMuziek, de voorstelling die volgend jaar van start gaat, ben ik al wekenlang mensen aan het filmen, hier in de studio, ze lopen in en uit. ‘s Avonds en ‘s nachts zet ik het beeldmateriaal over in een computer waarop ik de video’s monteer. Daarvoor heb Premiere CS4 van Adobe gekocht. (sinds een paar jaar KOOP ik mijn software) Ik dacht, ik neem de laatste versie…......

, die zal wel de beste zijn. Dat was een vergissing. Ik vertel u niets nieuws waarschijnlijk, de doffe droefheid die je treft als het resultaat van nachtenlang zorgvuldig en toegewijd werken in een oogwenk verdampt door crashende software, het went nooit. Het maakt alles om je heen , heel even , volkomen naamloos. Het is een glimp van wat te wachten staat, zeg maar. In een split-second alles weg.

Dan weet je, na een dode tien minuten uit het raam te hebben gekeken, dat het toch opnieuw moet. Manuals lezen, fora afstruinen, het falende systeem proberen te doorgronden. Een troost is het wel een beetje als er duizenden wereldburgers blijken te zijn die met dezelfde problemen kampen en de support-page van de fabrikant voltieren.

Het ergste moet dan nog komen. Herscheppen. En dat is vreugdeloos werk. Je heb het al gedaan. Het was goed. Het was prachtig. Er zat vaart in. Idee. Esprit. Inspiratie. Het wordt anders. Ook wel goed hoor . Maar toch. Dan blijkt na een nacht renderen de software toch niet in staat om een AVCHD-mt2s file om te zetten in een QT-photojpeg bestand. (Als u geen idee heeft wat dit zijn, houwe zo, vlucht, schiet een jas aan en ga een stuk fietsen…prijs u gelukkig. Als u er kaas van heeft gegeten, goede raad graag naar mail@spinvis.nl) Afijn, ook de moeizaam gereconstrueerde versie bleek onbruikbaar. Oef, Broeders en Zusters , wat was het me zwaar ten moede.

Toen kreeg ik een mailtje. “…moet je zien! ” . Ik klik en vier minuten later ben ik vrolijk, wat zeg ik, tot dikke tranen geroerd. O lieve God ….Wat zouden we toch moeten zonder onze vrolijke, grenzeloze, vreemde, absurde, vrije, energieke, melige, lieve, puberale, geestige, duizelingwekkend mooie, mooie kinderen ? Wat hou ik van ze. Dankjewel Thomas van Leeuwen, Koen de Groot, Tom Scholten, Aafje Malschaert, Roan Mertens, Michael Nieuwehuizen. ( …het beeld bij “toen aten we chinees” is gee-nie-jaal !!)

Vrolijk verder !!!

Gepost door spinvis